Despre noiÜber unsAbout usIT SoluţiiIT SoluţiiIT SoluţiiIT ServiciiIT ServiciiIT ServiciiIT HardwareIT HardwareIT HardwareComplex AlbotaFerienparadis AlbotaHoliday resort AlbotaSobis TurismSobis TurismSobis TurismHermaniaHermaniaHermaniaPens. Albota-Rau SaduluiPens. Albota-Rau SaduluiPens. Albota-Rau Sadului   
Download Adobe Reader

Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus – centru de spiritualitate ortodoxa si de cultura romaneasca

Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Fagarasilor, este renumita ca un loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. 
 
- in anul 1696, domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti intre anii 1688-1714, a zidit in piatra o manastire pe locul unei bisericute de lemn.
- Mitropolitul Dr. Nicolae Balan, a inceput restaurarea bisericii in anul 1926. Sfintirea a fost facuta in anul 1946, dupa razboi. Mitropolitul Nicolae Balan a pastrat in interiorul bisericii pictura veche; arhitectura bisericii manastirii se incadreaza intru totul in stilul brancovenesc, stil aparut la sf. sec. al XVII-lea si inceputul sec. al XVIII-lea în Tara Romaneasca.
- I.P.S. Dr. Antonie Plamadeala a rezidit din temelie incinta Manastirii Brancoveanu, lucrare inceputa in anul 1985. Sub indrumarea sa directa s-au facut reparatii capitale si s-a restaurat pictura de la vechea biserica brancoveneasca. 

Manastirea Brancoveanu este cunoscuta prin :

  • atelierul de pictura pe sticla, fiind cea mai importanta scoala de pictura din tara 
  • muzeul ce cuprinde colectii de picturi vechi pe sticla, apartinand secolelor XVIII-XIX
  • fantana “Izvorul Tamaduirii”, cea mai veche piesa din incinta manastirii, in jurul careia de-a lungul timpului s-au tesut intamplari miraculoase si legende
Total poze: 4

Pagini: 1

Pagini: 1

Actualizat in 06/25/2013, la ora 02:19.

Copyright © 2008 SOBIS Solutions. Design realizat de SOBIS Solutions